Fabricarea ghetii sub forma de blocuri, prin racire directa
Prin utilizarea racirii directe se inlatura dezavantajele racirii indirecte, asigurandu-se urmatoarele avantaje semnificative:
- Se elimina utilizarea saramurii, care este coroziva;
- Se reduc mult dimensiunile fabricii, prin eliminarea unor utilaje care nu mai sunt necesare: pod rulant, umplutor basculant, bazin pentru decongelare, etc;
- Se micsoreaza diferenta de temperatura dintre apa si agentul frigorific, ceea ce produce doua efecte pozitive:
- micsoreaza pierderile exergetice, deci reduce consumul de energie;
- micsoreaza patrunderile de caldura, deci puterea frigorifica a instalatiei;
- Se reduce numarul de compresoare prin micsorarea debitului volumic aspirat;
- Se reduce timpul de formare a ghetii;
- Se pot automatiza procesele de lucru:
- pe circuitul frigorific;
- pentru operatiile de manevrare a formelor: umplere, golire, manipularea blocurilor de gheata;
Exista doua procedee de producere a blocurilor de gheata prin racire directa, care au o mare raspandire in practica: